Naast zijn carrière is Marco Juffermans een gepassioneerde watersportliefhebber. Hij is dan ook vaak te vinden op zijn zeilboot. Hij heeft een speciale voorliefde voor het zeilen met de Regenboog, een Oudhollandse zeilklasse. Deze behoort tot de houten Nationale eenheidsklasse van kieljachten en komt uit 1917. Daarnaast heeft hij gezeild op de ‘de Draak’ en ‘Lion Heart’, een zeiljacht dat onlangs is verkocht aan de oprichter van TomTom en op de Lemsteraak, een traditioneel Fries zeilschip, van Jan Evers.

Jachthaven

Marco’s passie voor watersport werd gewekt doordat hij opgroeide in een familie die altijd nauw verbonden was met jachthavens. Hij herinnert zich: ‘Ik groeide op aan het water, en als je als kleine jongen niets anders gewend bent, blijft het zien van water je rust geven. Ik ben liever aan het water dan op het land.’ In zijn vroege jaren bracht Marco vaak zijn tijd door aan de Klinkenbergerplas in Oegstgeest, maar later verlegde hij zijn focus naar de Noordzee, waar hij zijn liefde voor watersport verder ontwikkelde.

Grootste sloep van Amsterdam

Ook heeft het water Marco op zakelijk gebied geïnspireerd. Als student heeft hij boten verhuurd. Toen hij rond de 20 jaar was, had hij de allergrootste sloep van Amsterdam. Het is een grote droom van Marco Juffermans is om de wereld rond te zeilen. Hij heeft hier nu echter geen tijd voor in verband met zijn carrière. Deze droom zal dus moeten worden uitgesteld tot na zijn pensioen. Marco is wel van plan om te gaan zeilen in Kaapverdië, vanwege de stevige passaatwind langs de kust. Daarnaast heeft hij ook al door het Tolga gebied in Scandinavië gevaren.

Golfkunsten

Naast watersport is Marco Juffermans bezig om de golfkunsten onder de knie te krijgen. Van oorsprong een hockeyer, maakt hij de overgang naar golf. Een aantal van zijn vrienden zijn  gepassioneerd over golf en zij nodigen hem dan graag uit om mee te spelen. ‘Als hockeyer kun je misschien altijd de bal raken, maar dat maakt je nog geen echte golfer’, zegt Marco Juffermans.  Momenteel volgt hij golfles bij The International Amsterdam.

 

 

Scroll naar boven