Watersport

Naast het ijszeilen is Marco Juffermans een fervent liefhebber van watersport in het algemeen. Hij heeft inmiddels vrijwel iedere watersport uitgeoefend. Van jongs af aan is hij eigenlijk altijd al te vinden in, op en rondom het water. Op jongere leeftijd was Marco vaak te vinden op de Klinkenbergerplas in Oegstgeest. Daarna heeft hij vaak de watersport beoefend op de Noordzee.

Momenteel is Marco echter vaak te vinden op zijn zeilboot, zeilen is immers ook een van zijn grote passies. Hij houdt zowel van het snelle wedstrijdzeilen als het rustig het water op gaan. Een droom van Marco is om de wereld rond te zeilen. Hij heeft hier nu echter geen tijd voor in verband met de werkzaamheden voor Universal XS. Deze droom zal dus moeten worden uitgesteld tot na zijn pensioen. Marco is wel van plan om te gaan zeilen in Kaapverdië, vanwege de stevige passaatwind langs de kust. Onlangs is Marco nog naar Scandinavië afgereisd om daar door het Tolga gebied te varen.

Marco zeilt onder andere op de boten ‘De regenboog nr. 1’ en ‘De draak’. Daarnaast heeft hij gezeild op de ‘Lion Heart’, een zeiljacht dat onlangs is verkocht aan de oprichter van TomTom en  en op de Lemsteraak, een traditioneel Fries zeilschip, van Jan Evers.

Wintersport en motoren

Ook is Marco een liefhebber van wintersport. Zo gaat hij naast het ijs- en wedstrijdzeilen graag de piste op om te skiën of te snowboarden. Tevens is Marco een fan van motoren, tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het Harley Davidson Promotieteam.